nedjelja, 25. travnja 2021.

MODUL 5

 Minecraft prijava i obogaćivanje: Uvod u kodiranje

Modul 5: Uvod u računarstvo (opcionalno)



UČITE I RADITE

Ranije na kursu razgovaralo se o vještinama računarstva i njihovoj važnosti za budućnost učenika 21. vijeka. Minecraft: Obrazovno izdanje kreiralo je uvodne kurseve računarskih nauka kako bi podržalo studente i njihove buduće potrebe. Ovi kursevi su dostupni na web lokaciji za studente uzrasta 8-10 i 11-16 godina i redovno se ažuriraju.


Predmeti upoznaju studente sa osnovnim konceptima računarstva i programiranja i vještinama računskog razmišljanja. Oni grade na popularnosti Minecraft: Education Edition i uvode Microsoft MakeCode, blok i JavaScript programiranje. Nastavnici koji možda nikada ranije nisu predavali računarstvo podstiču se da ove predmete uvrste u svoj kurikulum, bez obzira na njihovo predmetno područje.


Odvojite trenutak da istražite ove tečajeve:




Računarstvo pomoću Minecrafta: 8–10 godina


Ovaj kurs sastoji se od pet cjelina koje kombiniraju razne vještine računarskog programiranja u strukturiranom, linearnom pristupu za izgradnju grada s cestovnim mrežama, zgradama, parkom, zoološkim vrtom i vjetroparkom u njihovom Minecraft svijetu - sve kroz kodiranje. Većina jedinica uključuje tri lekcije s vođenim aktivnostima kodiranja, praktičnim iskustvom u kodiranju, pitanjima provjere znanja kako bi se procijenilo njihovo učenje i neobaveznim aktivnostima za studente kako primijeniti naučeno.


Kodiranje pomoću Minecrafta: Dob 11-16


Ovaj semestarski kurs sastoji se od 10 cjelina, od kojih se svaka fokusira na određene koncepte računarstva i vještine programiranja. Svaka cjelina uključuje 1-4 lekcije koje kombiniraju isključene aktivnosti radi uvođenja koncepata, vođenih ili „kućica za ptice“ radi stjecanja praktičnog iskustva kodiranja, samostalnih samostalnih projekata za primjenu svojih novih vještina na kreativne načine i procjena za provjeru svog znanja i razvoj vještina


Da biste nastavili dalje da učite kao nastavnik, kurs Microsoft Educator Center (MEC) Building Blocks of Code istražuje kodiranje na dubljem nivou. Ovaj besplatni mrežni kurs omogućava vam da u učionicu unesete računarsko razmišljanje i steknete značku Microsoft Educator.


REFLECT

Nakon istraživanja kurseva računarstva, uzmite u obzir:


Koje veze možete uspostaviti između svoje učionice / sadržaja i informatike u Minecraft: Education Edition?

Kako zamišljate uvođenje vještina računarstva u svoju učionicu / sadržaj?

Nema komentara:

Objavi komentar

Kolicina-toplote