nedjelja, 25. travnja 2021.

HEMIJA I MINECRAFT

Kako škola u Portoriku oživljava hemiju uz Minecraft: Obrazovno izdanje



Centar za matematiku, nauku i tehnologiju San Juan u Portoriku koristi učenje temeljeno na igrama da otvori put za novi nivo angažmana svojih učenika. Institucija je dio općinskog obrazovnog sistema San Juana i Microsoft je prepoznaje zajedno s globalnom zajednicom drugih škola koje se bave transformacijom obrazovanja K-12. Škola je odlučila integrirati Minecraft: Education Edition u svoj kurikulum i zabilježila je uzbudljive rezultate u STEM učenju.







Jedna je vaspitačica izazvala svoj razred da razvije proizvod za zamišljenu kompaniju. Proizveli su spojeve u Minecraft: Education Edition Chemistry tutorial svijetu koristeći Compound Creator i Lab Table karakteristike za izradu supstanci poput gnojiva brzog rasta i izbjeljivača. Kroz ovu lekciju studenti su naučili kako kombinirati prave spojeve metodom pokušaja i pogrešaka, poboljšavajući svoje vještine rješavanja problema i učeći naučne metode. Oni su bili oprezni dok su kombinirali spojeve: jedan pogrešan potez i mogli bi na kraju izazvati eksploziju u igri! Ovo istraživanje je relevantno za stvarne scenarije sigurnosti laboratorija. „Kreator složenih spojeva i laboratorijski sto koji su kreirali spojeve bili su ono što nam je najviše pomoglo“, objašnjava Ana Paracisini, studentica u centru za matematiku, nauku i tehnologiju San Juan. Ana je mogla stvoriti amonijak, nešto sa čime obično ne bi mogla eksperimentirati u tradicionalnom školskom laboratoriju.


Konačno, Minecraft: Obrazovno izdanje omogućilo je studentima u centru za matematiku, nauku i tehnologiju San Juan pristup stvaranju i transformaciji vlastitih iskustava učenja. Pedagog Santos Despiau kaže da Minecraft transformiše iskustvo učenja iz hemije jer se „proteže izvan tradicionalnih stilova učenja i omogućava da se lekcije transformišu u zabavna, interaktivna iskustva“.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kolicina-toplote